Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
U kunt hier klikken om de concertagenda als pdf-bestand te bekijken.

N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 20,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2019

zaterdag 12 januari 20:15 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano): “Brexitconcert”.
Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk om Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien wij de reacties op de uitslag vanaf 'the continent' nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd.

dinsdag 29 januari 20:15 uur
Het Navarra Strijkkwartet. Peteris Vasks: Strijkkwartet No. 4, Maurice Ravel: Strijkkwartet in F major, Franz Schubert: Strijkkwartet in A klein D804 'Der Tod und das Mädchen'.

zaterdag 9 februari 20:15 uur
Het duo Erik Huele, piano en violist en gitarist Don Hofstee.

zaterdag 2 maart 16:30 uur NB: gewijzigde begintijd!
Het Koetshuistrio: Froukje Wiebenga (dwarsfluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... Franse muziek van o.m Gaubert, Debussy, Ravel, Jolivet, Messiaen.

zaterdag 11 mei 20:15 uur
Een concert op 7 klavieren. Nanke Flach, die hier al vaker heeft opgetreden speelt op 7 verschillende klavierinstrumenten uit het museum. Klavechord, klavecimbel, 3 tafelpiano’s, 2 vleugels. Op alle instrumenten wordt een werk gespeeld uit de bijbehorende periode.

zaterdag 15 juni 20:15 uur
Langzamerhand een traditie: een recital door Sergei Bolotny (viool) en Keiko Sakuma (piano). Dit jaar een Russisch thema: Beethovens Sonate Nr.8 ( geschreven voor de Russische Keizer Alexander. I), Tchaikovsky: Souvenir d'un lieu cher, Op 42 en Prokofiev: Sonate for viool en piano n°1 op.80.

zondag 15 september vanaf 11:00 uur
Rondje Cultuur: op alle podia in Eelde vindt een optreden plaats. In verband met de aanwezige statushouders in Eelde is het de bedoeling verschillende culturen te belichten. Ons concert begint om 15:00 uur. Gestreefd wordt naar Chinese muziek.

zaterdag 28 september 20:15 uur
Het Helikon Kwartet. Stella Zake en Marieke Kosters, viool, Lotus de Vries, altviool en Renate Apperloo cello. Het programma bestaat uit het kwartet in d klein, KV 421 van Mozart, het strijkkwartet van Fanny Mendelssohn en het zesde strijkkwartet van Felix Mendelssohn.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl