Het museum is voorlopig gesloten.

Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
N.B.: Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken;
050-3081291 of info@museumvosbergen.nl
Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 20,- tenzij anders vermeld.

CONCERTAGENDA 2019

zaterdag 12 januari 20:15 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano): “Brexitconcert”.
Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk om Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien wij de reacties op de uitslag vanaf 'the continent' nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd.

dinsdag 29 januari 20:15 uur
Het Navarra Strijkkwartet. Peteris Vasks: Strijkkwartet No. 4, Maurice Ravel: Strijkkwartet in F major, Franz Schubert: Strijkkwartet in A klein D804 'Der Tod und das Mädchen'.

zaterdag 9 februari 20:15 uur
Het duo Erik Huele, piano en violist en gitarist Don Hofstee.

zaterdag 2 maart 16:30 uur NB: gewijzigde begintijd!
Het Koetshuistrio: Froukje Wiebenga (dwarsfluit), Frank Goossens (altviool) en Wim Voogd (piano) met het programma “Collage”: Dromen, geuren, herinneringen... Franse muziek van o.m Gaubert, Debussy, Ravel, Jolivet, Messiaen.

zaterdag 11 mei 20:15 uur
Een concert op 7 klavieren. Nanke Flach, die hier al vaker heeft opgetreden speelt op 7 verschillende klavierinstrumenten uit het museum. Klavechord, klavecimbel, 3 tafelpiano’s, 2 vleugels. Op alle instrumenten wordt een werk gespeeld uit de bijbehorende periode.

Dick & Rieteke Verel  |  Vosbergerlaan 35 9761 TJ Eelde  |  T 050 308 12 91  |  info@museumvosbergen.nl